När man ändå håller på med badrumsrenovering Täby så är det viktigt att planera belysningen. Det kan göra stor skillnad vilka lampor och vilken sorts ljus man väljer för badrummet. Ett bra tips är att blanda olika sorters belysning så det går att välja allt efter vad man håller på med.

De flesta tycker om att ha ett allmänt ljus i badrummet med en takbelysning. En plafond eller rund kula är ofta valet, men det finns mycket mer som kan vara snyggt. För att skapa lite extra stämning kan man satsa på en taklampa som liknar en kristallkrona, kanske med olika färger på glaset. Det är bara fantasin som sätter gränser egentligen och vad man traditionellt förknippar med ett badrum. Men här finns det möjligheter att verkligen uttrycka sin personlighet, precis som i de andra rummen i hemmet.

Olika sorters badrumsbelysning

När nu allt fler väljer mer vågade färger och material på väggar och golv så är det bara naturligt att belysningen ska hänga med. Som ett komplement till taklampan kan det vara snyggt med några lampor som sitter fast på väggen. Dessa kan vara skönare att använda om man tar sig en lång dusch eller vill mysa lite extra i badkaret. De ger ett mjukare ljus som räcker för tillfället. För ytterligare atmosfär är det
många som tänder lite levande ljus som ju också gör att man ser det som behövs.

Sedan kan det vara bra med en lite skarpare belysning över handfatet. Många badrumsskåp och speglar har redan inbyggd belysning, annars är det lätt att sätta upp något. Det är viktigt att kunna se ordentligt när man rakar sig eller sätter på sminket, och då krävs det bra belysning.

Kombinera badrumsbelysningen på rätt sätt

Det kan vara bra att ha flera strömbrytare i badrummet så att man kan välja vilka lampor som ska användas. En dimmer kan vara ett bra alternativ för de gånger som badrummet används som ett hemmaspa. Eller när man stapplar in en tidig måndagsmorgon och behöver lite tid för att vakna upp ordentligt. Genom att planera sin belysning lika noga som resten av badrumsrenovering Täby så kommer man att få ett funktionellt badrum som också är upplagt för trivsel. Den perfekta kombinationen och något som alla kommer att kunna njuta av fullt ut. En bra belysning är grunden för att allt ska flyta på och man ska kunna utnyttja sitt badrum ordentligt.

July 1, 2017

Badrumsbelysning som verkligen syns

När man ändå håller på med badrumsrenovering Täby så är det viktigt att planera belysningen. Det kan göra stor skillnad vilka lampor och vilken sorts ljus man väljer för badrummet. Ett bra tips är att blanda olika sorters belysning så det går att välja allt efter vad man håller på […]

Vill du bli uppringd? Lämna ditt telefonnummer här: